GRAVELY JAMES – FROM STEVE’S SHED

Om kennis te maken met de muziek en de liedjes van de 28-jarige singer-songwriter en gitarist Chris Madronich die optreedt en platen maakt onder het pseudoniem ‘Gravely James’ moeten we ons met zijn allen even verplaatsen naar Niagara-on-the-Lake. Deze muzikant werd geboren en groeide op in het Canadese oord Port Colborne, Ontario. We kregen zijn laatste album “From Steve’s Shed” nu pas toegestuurd, hoewel deze plaat al in juli 2020 in eigen land werd uitgebracht.

‘Gravely James’ speelde tien eigen folk-, blues- en Americana-composities voor een live-opname in de schuur van de op contrabas meespelende Steve Goldberger in Niagara-on- the-Lake, het door zichzelf genoemde mooiste stadje van Canada met zijn 15.000 inwoners en aldaar bekend omwille van de gespecialiseerde productie van ijswijn. Soms klinkt ‘Gravely James’ zelfs een beetje alsof hij al wat teveel van die ijswijn heeft geconsumeerd.

Hij begeleidt zichzelf op een akoestische gitaar bij het zingen van zijn liedjes die variërend in het blues-, jazz- en folkgenre thuishoren. Hoe dat allemaal live klinkt laten we u graag zelf beluisteren via de twee songs uit dit album op de video’s: eerst het over de liefde handelende “Farewell Anita” en daarna het blijkbaar iets minder vriendschappelijke “Shoot ‘em Down” over de bloedige schietpartijen in scholen en publieke gebouwen in de Verenigde Staten en het immense probleem van het vrije wapenbezit in de USA.

Andere genietenswaardige nummers “From Steve’s Shed” zijn het melodieuze “Trouble In Mind”, bluesrocker “All My Money”, “Honey” en het met een ‘Once Upon A Time In The West’-achtig fluitconcertje beginnende liedje “Cold Stone Heart”. ‘Gravely James’ klinkt de ene keer kwaad en in een andere song weer poeslief. Het bewijst alleen maar dat hij aangepaste songs over elke situatie kan schrijven en zingen en dat hij dus na dit debuutalbum met het uitbrengen van nieuw werk naar een fijne toekomst in de muziekwereld mag uitkijken.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

video